Simparica tabletta: kullancs, bolha, atkák – teljes a védelem!
feb. 12
A kullancsok, a bolhák és egyes atkák súlyos betegségeket terjeszthetnek, melyektől muszáj megvédeni kutyusainkat. Ma már erre a célra rengeteg különböző készítményt találhatsz, ezekről pedig érdemes beszélni pár szót: érthetően, egyszerűen, gazdibarát módon. Nézzük meg, mit kell tudnod, ha a Simparica tablettát szeretnéd  választani!
Nexgard Spectra: Hatékony? Mitől védi a kutyusokat? Van mellékhatása?
feb. 9
A Nexgard Spectra rágótablettát kutyusok számára fejlesztették, azzal a céllal, hogy a gazdiknak könnyebb legyen kezelnie egy kullancs/bolha fertőzöttséget, illetve, hogy a különböző férgességek – mint például a halálossá is fajulható szívférgesség – kialakulása megelőzhető legyen. Nézzük meg, mit érdemes tudni erről a gyógyszerről egy kutyus-imádónak!
Bravecto tabletta – kutyus védelem kullancs, bolha ellen? Igen!
2023.09.06
A Bravecto tabletta biztonságos, vegyszer-mentes, hosszan tartó segítséget nyújt, így érdemes minél többet tudnod erről a termékről! Nézzük meg, milyen betegségek megelőzésére alkalmas, mire képes, hogyan hat és milyen módon kell adagolni!
Díszhalak etetése: Mennyit? Hogyan?
2022.10.13
Ebben a cikkben beszélni fogunk a díszhalak tápanyagszükségletéről, az etetés gyakoriságáról és arról is, mennyi élelemmel érdemes egyszerre ellátni az akvárium lakóit. Tarts velünk, ha Téged is érdekel a téma!
Legjobb macskaalom? Melyik lehet az igazi?
2022.06.22
A macskaalom választásnak is megvannak a maga nehézségei, melyeket a legtöbb cica tulajdonosnak le kell küzdenie. Nem tűnik bonyolultnak a dolog, pedig a rengeteg típusból nem egyszerű kiválasztani a legjobb macskaalmot. A következő percekben megpróbáljuk jellemezni a különböző fajtájú macskaalmokat, hogy Te is könnyebben tudj dönteni!
Lazacolaj kutyáknak? Fontos? Hatásos? Mire jó?
2022.06.08
Hullik a kutyusod szőre vagy fakó, élettelen a bundája? Irritált a bőre és allergiák kínozzák? Szeretnéd megvédeni a szívbetegségektől és csökkentenéd a rák kialakulásának kockázatát? Akkor Neked is érdemes többet megtudnod a lazacolajról!
Kutya szállítása autóban: Így utazz kedvenceddel!
2022.05.26
Már javában benne vagyunk a tavaszban, sőt, nemsokára itt a nyár…ez pedig azt is jelenti, hogy az emberek egyre többet járnak kirándulni és túrázni – sokszor a kutyáikkal együtt. Nem ritka tehát, hogy a négylábú kedvencek is autóba ülnek, ennek azonban megvannak a maga kihívásai.
Bolhás kutya kezelése: Mit tehetsz, ha megtörtént a baj?
2022.05.07
A bolhák létezéséről mindenki tud, de valahogy kevesen tekintik komoly fenyegetésnek ezeket az apróságokat. Pedig kutyusod igazán hálás lenne, ha többet foglalkoznál a bolhásság kezelésével-és megelőzésével! A következő percekben eláruljuk, hogyan veheted észre a problémát és hogy miből áll a bolhás kutya kezelése.
Féreghajtó: miért olyan fontos? Mit kell tudni róla?
2022.04.23
A féreghajtás a kutyák-és a cicák számára is nagyon fontos, ugyanis akár az állat életétbe is kerülhet, ha a gazdi nem foglalkozik ezzel. Viszonylag kevés figyelmet kap ez a téma, összehasonlítva az ivartalanítással vagy a védőoltásokkal, ezért a következő pár perben erről olvashatsz.
Kistestű kutyák betegségei: Mire kell számítani gazdiként?
2022.04.20
Bármilyen kutyust is választasz társadul, fontos, hogy ne csak az örömteli pillanatokra, hanem a betegségekre is felkészülj – ezeket ugyanis a legritkább esetben lehet csupán elkerülni! A következő percekben a kistestű kutyák legjellemzőbb betegségeivel foglalkozunk majd, hogy minél felkészültebben vághass bele a gazdi létbe!
Maine Coon macska tartása: Mennyire nehéz feladat?
2022.04.02
Olyan macskát szeretnél, amitől mindenkinek leesik az álla? A Main Coon macskára esett a választásod, vagy még csak keresed az igazit? Akkor tarts velünk! Összeszedtünk minden fontos információt ennek a különleges cicának a tartásáról-és ápolásáról.
Mit eszik a teknős? Nézzük meg!
2022.03.23
Bár a teknősök tartása nem túl körülményes, a táplálásukra nagyon oda kell figyelni, hiszen ez minden állat egészségének a záloga. A következő percekben arról olvashatsz, hogy mit eszik a teknős és mi az, amit nem szabad fogyasztania. Ajánlunk pár minőségi teknős tápot is, úgyhogy tarts velünk!
Csüdsömör: Ezekkel segíthetsz a lovadnak!
2022.03.04
A csüdsömör a tavaszi-és az őszi időszak egyik nagyon gyakori lóbetegsége, amiről mindenképpen fontos beszélnünk, hiszen akár a lovak lesántulásához is vezethet. A következő cikkben nagyon röviden olvashatsz magáról a betegségről, majd annak megelőzési-és kezelési lehetőségeiről is. Mutatunk pár szuper megoldást!
Száraz táp vagy nedves táp? Jobb az egyik, mint a másik?
2022.02.23
A kutyák-és a macskák etetésével kapcsolatban mostanában egyre több embert érdekel, hogy melyik a jobb: a száraz táp, vagy a nedves eledel. Szeretnénk egy kicsit bővebben kifejteni, melyik típusú eledel miért jó. (vagy éppen miért nem)
Idős kutya etetése, gondozása: Így bánj őszülő barátoddal!
2022.02.05
Bármennyire szeretnéd, sajnos a kutyusod sem marad örökké fiatal, az állat öregedése pedig egy olyan folyamat, amire gazdiként oda kell figyelned. Ebben a bejegyzésben az idős kutya etetése lesz a fő témánk, de beszélni fogunk kicsit arról is, hogyan kell bánni a korosodó állattal. Tarts velünk!
Kutya vitamin: Miért-és milyet kell adni a kutyusnak?
2022.01.27
Sok ember nem is gondolná, pedig igen, a kutyáknak is szükségük van vitaminokra, ebből pedig az is következik, hogy a vitamin utánpótlás is fontos. A következő percekben arról olvashatsz, miért fontos a kutya vitamin, mire van szüksége a kedvencednek és mi történik, ha ezeket nem kapja meg.
Kutya fogkrém? Kutya fogápolás? Mi fán teremnek ezek a dolgok?
2022.01.08
A gazdik egyre több mindent tudnak a kutyák megfelelő tartásáról, de a fogápolás egy olyan dolog, amire még nem sokan figyelnek oda, sőt…a többség nem is igen hall róla. A következő pár percben éppen ezért a kutya fogkrém helyes használatáról, illetve a kutya fogainak mindennapi ápolásáról olvashatsz pár sort.
Francia Bulldog: avagy tudnivalók egy denevérfülű cukiságról
2021.10.31
A Francia Bulldog első ránézésre talán kicsit különösen fest: Pitbullra hasonlító lábak és test, Mopszos arc, hatalmas szemek és nagy, édes denevérfülek. Kell ettől több? Nézzük meg, milyen kutya is ő, kinek való és hogyan kell bánni vele!
Fontos tudnivalók a különleges Border Collie kutyáról
2021.10.28
A Border Collie nem egy egyszerű házi kedvenc, hanem attól sokkal több. Egy ízig-vérig juhászkutya, akinek soha nem lesz elég az, ha a kertben szaladgálhat. Tapasztalt gazdához való állat, akinek rengeteg mozgásra és kihívásra van szüksége ahhoz, hogy mind fizikailag, mind mentálisan egészséges maradjon. Ha kíváncsi vagy, milyen is valójában a Border Collie, hogyan kell táplálni, ápolni és tanítani, akkor tarts velünk!
Golden Retriever: az igazi családi kutya gondozása, táplálása, tanítása
2021.10.22
Ha valaki olyan kutyát keres, aki a család életébe egy pillanat alatt beilleszkedik, tökéletesen kijön a gyerekekkel és más háziállatokkal, akkor a Golden Retriever egy nyerő választás. Okos, kedves, de egyben nagyon izgalmas kutya is, akiről érdemes többet megtudni. Nézzük meg, hogyan kell etetni, tanítani, ápolni és nevelni ezt a nagyra nőtt szeretetkupacot!
Link