Blog › Vectra 3D: csípés nélkül is véd szúnyog, kullancs, bolha ellen!

Vectra 3D: csípés nélkül is véd szúnyog, kullancs, bolha ellen!

Vectra 3D kutyáknak

Sokszor hallani, és valóban igaz, hogy a kullancsok, szúnyogok és bolhák komoly veszélyt jelentenek kutyusodra nézve. Nem csak az a baj, hogy a csípések fájdalmat, viszketést okoznak, hanem az is, hogy ezek az élősködők súlyos betegségeket is terjesztenek, amik akár kedvenced életébe is kerülhetnek. Megelőző készítményekből a piacon nincs hiány, viszont rengeteg termék hatása csak akkor érvényesül, ha a kis élősködő már táplálkozott kedvencedből. A Vectra 3D spot-on ebből a szempontból is más!

Nézzük meg, miért érdemes ezt választanod kutyád számára és mire kell figyelned!

 

Megelőzi a Vectra 3D, hogy megcsípjék az élősködők kedvencedet?

 

Igen! Sok más készítménnyel ellentétben a Vectra 3D nem csak akkor fejti ki hatását, amikor az élősködők már megkezdték a táplálkozást, hanem el is riasztja a kullancsokat, szúnyogokat, bolhákat, így megelőzi a csípést. Az alkalmazás időpontjában kedvencedben lévő kullancsokra, bolhákra is hat, általában 48 óra alatt, de legfeljebb egy héten belül minden apróság elpusztul.

 

Milyen betegségektől véd a Vectra 3D?

 

Mivel segít megakadályozni, hogy a korábban már említett rovarok megcsípjék kedvenced, így az általuk terjesztett betegségek sem kerülhetnek be kutyusod szervezetébe. Ilyen például a:

  • Lyme-kór
  • Babézia
  • Kutyák bartonellózisa
  • Szívférgesség
  • Bőrférgesség
  • Leishmaniózis
  • Bolhanyálallergia, bőrgyulladás
  • Galandférgesség

 

Ezek a betegségek nem csak kellemetlenek, vagy éppen fájdalmasok, hanem több közülük akár kedvenced halálát is okozhatja. A megfelelő védekezés tehát elengedhetetlen!

Hogyan kell használni ezt a készítményt?

 

A Vectra 3D egy spot-on, vagyis egy ampulla, amiben folyadék található. Ezt kell teljes egészében a kutyus bőrére csepegtetni, havonta egy alkalommal. Fontos, hogy a szert csak teljesen ép felületre szabad felvinni, horzsolásba, vágásba nem kerülhet!

Nincs meghatározva, az állat melyik testrészére kerüljön a spot-on, de gyakran a tarkó tájékára csepegtetik. Az a legfontosabb, hogy szembe még véletlenül se jusson.

 

Hogyan hat a fürdetés, úszás a Vectra 3D-re? Kerülni kell?

 

Főleg a nyári időszakban ez egy érdekes kérdés lehet a gazdik számára, amivel mindenképp érdemes foglalkozni.

Mind a fürdetést, mind az úszást kerülni kell a Vectra használatát követő 48 órán belül. Ennek két oka is van, egyrészt csökkenhet a szer hatásfoka, hatóideje, másrészt ilyenkor még a természetes vizek élővilágának is árthat az anyag. Később a Vectra ártalmatlan lesz a tavak, folyók növényei, állatai számára, de az első két napban fontos az odafigyelés!

Ezt követően heti egy sampon nélküli vízbe merülés nem jelent gondot, samponos fürdetésre pedig a kezelést követő második hét után van lehetőség. A gyakori samponozás kerülendő!

Az elmondottakat betartva a Vectra 3D hatása nem fog csökkenni.

Összefoglalva tehát:

  • A használatot követő 48 órán belül sem fürdetés, sem úszás nem ajánlott.
  • Samponos fürdetés a használatot követő második hét után javasolt.
  • A gyakori samponozás nem ajánlott.

 

Milyen óvintézkedéseket kell tenni a Vectra 3D használata közben? Mire kell figyelni?

 

  • Fontos, hogy az anyag nem kerülhet a kutyus szemébe, vagy sérült bőrfelületre.
  • Fontos, hogy ne használd 7 hetesnél fiatalabb, vagy 1,5 kg-nál kisebb súlyú kutyusoknál.
  • Lényeges, hogy a kedvenced testtömegéhez ideális kiszerelést válaszd.
  • Az ampulla teljes tartalmát a kutyus bőrére kell juttatni.
  • Cicákon nem használható, számukra ez az anyag veszélyes! Azt sem szabad hagyni, hogy egy macska esetleg megnyalja a kutyus szőrét a használatot követő 48 órában!

 

Lehetnek mellékhatásai a Vectra 3D-nek?

 

Mint minden gyógyszernek, a Vectra-nak is jelentkezhetnek mellékhatásai. Visszajelzések és tesztek alapján nagyon ritkán enyhe bőrpír, viszketés alakult ki, ami kezelés nélkül is hamar elmúlt, illetve szintén nagyon  ritkán lépett fel rövid ideig tartó hasmenés, hányás.

A „Nagyon ritkán” kifejezés itt azt jelenti, hogy 10 000 állatból kevesebb mint 1-nél regisztrálták a tünetet.

 

Mit kell tudni a Vectra 3D rendeléséről?

 

Fontos tudni, hogy a Vectra 3D dobozában 3 db ampulla található, tehát egy doboz 3 havi adagnak felel meg.

Elérhető típusok:

 

Védd meg kedvencedet egész évben a kullancsok, bolhák és szúnyogok terjesztette betegségektől, na meg a csípések fájdalmától! Válaszd a Vectra 3D spot-on készítményt!

Link