Blog › Lazacolaj kutyáknak? Fontos? Hatásos? Mire jó?

Lazacolaj kutyáknak? Fontos? Hatásos? Mire jó?

 

Hullik a kutyusod szőre vagy fakó, élettelen a bundája? Irritált a bőre és allergiák kínozzák? Szeretnéd megvédeni a szívbetegségektől és csökkentenéd a rák kialakulásának kockázatát? Akkor Neked is érdemes többet megtudnod a lazacolajról!

Tarts velünk és eláruljuk, miért fontos a lazacolaj, milyen módon fejti ki hatását és pontosan milyen pozitív  változásokat indíthat el kutyád szervezetében!

 

Lazacolaj kutyáknak: miért fontos? Mit tartalmaz?

 

Lazacolaj kutyáknak: lazac hal húsaA lazacolajban rengeteg az omega-3 és az omega-6 zsírsav, amelyek telítetlen zsírsavnak számítanak és segítenek növelni a HDL koleszterin szintjét, miközben csökkentik az LDL koleszterin mennyiségét. Jól hangzik, ugye? Akkor most próbáljuk meg érthetően is: a kutyusok szervezetében is van koleszterin, aminek nagyon fontos sejtépítő, sejtmegújító és  hormonképző szerepe van. HDL és LDL koleszterin is megtalálható a testben és mind a kettőre szükség van, csupán a jelen lévő mennyiség nem mindegy.

Az LDL koleszterin számít a „rossz” koleszterinnek: leginkább a májban képződik, onnan jut el a sejtekhez, innen pedig visszatér a májba, vagy lerakódik az erek falaira. Ezért okoz az LDL koleszterin magas szintje idővel szív-és érrendszeri problémákat. A telített zsírsavak fogyasztása emeli az LDL koleszterin szintjét, ami így nagyobb eséllyel rakódik le az érfalon.

Ezen a ponton válnak nagyon fontossá a telítetlen zsírsavak, az omega-3 és omega-6 zsírsav, vagyis a lazacolaj. Ezek a zsírsavak segítik a HDL koleszterin termelődését, ami azért felelős, hogy a sejtek által fel nem vett, illetve az erek falaira már lerakódott zsírt visszajuttassa a májba, ahol az le tud bomlani.

A telítetlen zsírsavak fogyasztására tehát mindenképpen oda kell figyelni mind az embereknek, mind az állatoknak.

 

Milyen hatásai vannak még a lazacolajnak?

 

A lazacolaj kutyáknak is adható, sőt! Ahogy az imént már megpróbáltuk felvázolni, megelőzhető vele a szív-és érrendszeri betegségek jó része. Ez mondhatni „láthatatlan” előny, hiszen az ember ritkán veszi észre, milyen jó, hogy valami nem történt meg, most azonban megemlítünk pár olyan hatást is, melyet a saját szemeddel is láthatsz majd.

 

1. Fényes, vastag bunda

 

A lazacolaj egyik leglátványosabb hatása, hogy segít megállítani a nagymértékű szőrhullást, közben pedig gyönyörűen fényessé és egészségessé varázsolja a bundát. Ha kedvenced szőrzete fakó, élettelen és csomókban hullik, akkor egy kis lazacolaj sokat segíthet a helyzeten.

 

2. Csökkenti a bőrirritációt

 

Sok kutyus bőre érzékeny: könnyen kivörösödik, hámlik, viszket. A lazacolaj folyamatos adagolása nagy mértékben csökkentheti, vagy akár teljesen el is mulaszthatja ezeket a kellemetlen tüneteket, így kedvenced bőre egészséges, ellenálló lehet.

 

3. Védi az ízületeket, csökkenti a fájdalmat

 

Az ízületi bántalmak sok kutyusnál megjelennek és sajnos komoly fájdalmakkal járhatnak, a lazacolaj azonban segíthet a tünetek enyhítésében. Kutyád így vidámabb, életerősebb és mozgékonyabb lehet, újra teljes életet élhet.

 

4. Védi, erősíti a szemet

 

A látás romlása a kutyusokat is érinti, ez azonban megelőzhető. Ha lazacolaj segít a tökéletes látás fenntartásában, a szem szerkezetének megóvásában és egészségének megőrzésében.

 

5. Támogatja az agy működését

 

Ez több dolgot is jelent. Egyrészt csökkenti az agydaganat kialakulásának kockázatát, másrészt tanulékonyabbá, okosabbá teszi az állatot. Lazacolaj hatására könnyebben oldja meg a felmerülő problémákat, gyorsabban tanulja meg a különböző trükköket és jobban kezeli a stresszhelyzeteket is.

 

Mire kell  figyelni lazacolaj vásárláskor?

 

Amikor lazacolajat szeretnél vásárolni kutyusodnak, fontos megnézned, hogy vadon tartott lazacból származik-e, vagy fogságban tartott halakból. Sajnos ebben az esetben ez egyáltalán nem mindegy, ugyanis a farmokon nevelt halak sokkal kevesebb omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mint szabadon élő társaik.

Ezen kívül fontos, hogy az olaj lehetőleg ne legyen hígítva más anyagokkal, a legjobb a 100%-os lazacolaj. Érdemes a termék dobozára is figyelni, illetve arra, hogyan tárolják az üzletben: a lazacolaj nagyon érzékeny a fényre és a hőre, hamar megromlik, így célszerű hűtőben tartani sötét, vagy teljesen becsomagolt üvegben.

 

Webáruházunkból is szerezhetsz lazacolajat kutyusodnak! Válaszd állatorvosaink által is elismert termékeinket, rendeld meg gyors házhoz szállítással!

 

Lazacolajos termékek

 

Link